Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ile...

Ile razy cię prosiłam
o chwilę radości?
Ile serc ci przynosiłam
w imię mej miłości?

Ile piosnek zaśpiewałam
dla uśmiechu twego?
Ile kwiatów nazbierałam
pełnych smutku mego...

Ile piątek przynosiłam,
byś mnie pochwaliła?
Ile godzin się uczyłam,
żebyś dumna była?

Ile czasu w samotności,
w pokoju schowana,
o kropelkę twej czułości
płakałam do rana?

Ile nocy nieprzespanych,
kiedy chora byłam,
dla chwil z tobą,wyżebranych,
pod kocem spędziłam?

Nie wiesz ile tego było
i już się nie dowiesz.
Moje serce to ukryło,
nigdy ci nie powie...

5621 wyświetleń
56 tekstów
3 obserwujących
  • misiek45

    4 October 2013, 12:13

    Smutny lecz piękny wiersz Agnieszko -pozdrawiam serdecznie na dzień dobry :)

  • I.Anna

    4 October 2013, 10:54

    Piękne i takie zapisane w moje, życie. A na dojrzałe lata trudno się pogodzić z tym jak było. Pozdrawiam.

  • 4 October 2013, 10:32

    piękne Guniu :)