Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ile on musiał mieć w sobie odwagi,
żeby tak bezczelnie
odebrać Panu Bogu władzę.

Zbuntować się,
odrzucić krzyż, nałożony na plecy,
jak nałożyli kiedyś JEGO Synowi
za grzechy świata

Wystąpić przeciwko „nie zabijaj”,
przeciwko „bądź wola Twoja”
i samemu wyznaczyć
dzień swojej śmierci,
wiedząc, że nie będzie
dniem pojednania.

4490 wyświetleń
35 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!