Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bo ludzie tylko czekają

Ile można tak krwawić?
Czy to kiedyś się skończy?
Wszędzie szkarłatne kałuże
A krew nadal się sączy
Z tysiąca drobnych ranek
Strumyk a potem rzeka
Czy wyschnie, czy będzie płynąć?
Dowie się ten, kto zaczeka ...

27 462 wyświetlenia
235 tekstów
9 obserwujących
  • Monika M.

    5 April 2020, 06:38

    Ludzie czekają. Potem gdy się budzą jest już inna rzeczywistość. I żal, że przeczekali swój czas, zamiast go przeżyć.
    Cernentia, "jeśli ktoś brodzi po szyję" to dobrze już nie będzie.