Menu
Gildia Pióra na Patronite

Skol'ko Vremeni ?

Ile dzieje się na świecie,
W każdej chwili i sekundzie…
Nawet Wy sami nie wiecie,
Ilu z nas musiało umrzeć…

Nie chcąc dzielić się swym bólem,
Zaś w jedności przekonani.
Decyzje przyszło podjąć z trudem,
Będąc razem… zawsze sami.

Dość już ostrych elementów,
Słowa tak zniszczyły wiele.
Możesz podać swoją rękę,
Wnet potniemy ją spojrzeniem…

Prawda nie jest wyzwoleniem,
Ni szczęście, ni nadzieja…
Nie chcą słuchać, nie chcą widzieć
Lustra, siebie nawet cienia.

Tak nienawiść nas przeżarła,
Niczym rdza do szpiku kości,
Lecz zostańcie ze mną mili…
W chwilach tudzież waszej złości…

Po co kończyć bieg przed metą?
Poddać rozpoczętą walkę.
Przyjdzie czas na trumny wieko,
Przyjdzie czas… nierówne szanse…

https://soundcloud.com/dvigaitessuki/lslnlsn-skorosti-sad-version

8535 wyświetleń
180 tekstów
12 obserwujących
  • aniolupadly181010

    31 October 2014, 14:53

    Czas ten pędzi coraz blizej.. Czy to rok, czy miesiąc? A może został tylko ten ostatni dzień ?