Menu
Gildia Pióra na Patronite

kołysanka

idź spać tęsknoto
rozłóż się w żyłach
gasnącym szeptem
niech mi się nie śnią

iskry nieba co spełnieniem
życzeń karmią głodne serce
zaśnij odejdź lub umrzyj
bo nie chcę i nie umiem

objąć wzrokiem obrazów
co znikły przedwcześnie
bo nie mam siły szukać

w świetle dnia oczu bliskich
najważniejszych dla mnie
których nie ma w tłumie

jeśli rozumiesz zaśnij

ja z każdych miejsc gdzie
wchodzisz powykręcam klamki
odejdź i niech toczy się życie

- koniec kołysanki

22 047 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • annak

    18 June 2013, 21:30

    smutna ta kołysanka Luterin...pozdrawiam serdecznie :)))))

  • onejka

    16 June 2013, 08:14

    oj to ja teraz zaśpiewam mojej tęsknocie, dzięki Luterin za ten wiersz...niech się rozkłada w żyłach tęsknota..wredota...

    pozdrawiam :)

  • Gaia

    15 June 2013, 09:50

    Jedno życie mam komu je dam
    sobie,
    tobie
    im
    nam...
    dużo tych łaknących serc
    nie pomoże żaden sen
    gdy życie się zaczyna
    od tak i trwa teraz...

    Tak mi jakoś przyszło nieskładnie, ale zostawiam z jakiejś przyczyny
    Wiersz piękny :)

  • luterin

    15 June 2013, 00:51

    Wiersz powstał właściwie przed chwilą.
    Nie starczyło mi cierpliwości rozprawiać się dłużej z Panią "T".
    I sił...
    Dziękuję za przeczytanie i za komentarze.
    Pozdrawiam.
    :))

  • misiek45

    15 June 2013, 00:31

    Smutna ta kołysanka Luterin -pozdrawiam milutko na dobranoc:)