Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lady Stokrotka

Idzie powoli, przez świat niepoznana,
idzie i myśli, gdzie jest jej enklawa.

Zagląda wszędzie i kwiatki zbiera,
w lustrze wody myśli rozdziera.

Dziś tutaj przebywa, dla Ciebie przychodzi,
jutro też będzie, jednak odchodzi.

Myśli rozdarte, podarte są w strzępy,
przez Ciebie, bo byłeś nieugięty.

Idzie przez łąki, niebo niebieskie,
idzie i myśli zostawia przeklęte.

Zbiera na wianek, plecie z nich koszyk,
i zastanawia się gdzie jest jej grosik.

Niebo niebieskie nad nią króluje,
gdy Ona sama doliną się snuje...

24 602 wyświetlenia
214 tekstów
73 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!