Menu
Gildia Pióra na Patronite

alea iacta est

idź więc

i w swych dłoniach uchowaj
wietrzną wolność tułaczy
co w bezmiarze dróg
znają jedynie cienistość lasów

idź więc
i dopełnij za nas samotność

szepcząc jej kiedyś
te sny z potartych kolan
które w tobie miały ucieczkę

może zbieleją jeszcze
/zimą/
w nieufności spojrzeń
rzucanych jak kości.

9578 wyświetleń
71 tekstów
80 obserwujących
  • motylek96

    11 November 2014, 14:06

    To dobrze, to bardzo dobrze:)

  • Lacrimas

    11 November 2014, 14:02

    Lubiłem to miejsce. Nadal je lubię.

    :)

  • motylek96

    11 November 2014, 13:52

    Cudnie, że jednak zostałeś:)

    Wiersz do zeszytu kradnę, ale to nic nowego.

  • Lacrimas

    11 November 2014, 13:41

    Wielkie dzięki, Umarły.