Menu
Gildia Pióra na Patronite

nie sen

idź sobie
pobiegaj po księżycu
aż w głowie się zakręci
mrugnięciem kociego spojrzenia
sprowadzę Cię na moją dłoń

naga otulona w niewinność
oczyszczona pełnią
powrócisz ostatnim tramwajem
ta noc pojedzie kilka przystanków dalej

ranek powitamy czajem
i spojrzeniem w grudniowe okno
spadających z nieba niedowiarków
wstępną grą

27 453 wyświetlenia
321 tekstów
7 obserwujących
  • giulietka

    30 November 2014, 19:32

    Czule, cieplo i tak po ludzku prawdziwie. Jest klimat!