Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dom

Idę,
Włóczęga,
Szukam miejsca,
W którym zakończę wędrówkę,

Podróżuję,
Latarnie niby gwiazdy,
Dziś rozświetlają,
Drogę mleczną z betonu,

Deszcz pada,
Wpuść mnie do środka,
Nie patrz przez szybę,
Pozwalając mi moknąć,

Zimno,
Choć noc ciepła,
Zamarzam,
Chłód wewnątrz mnie,

Szukam ciepła,
Miejsca schronienia,
Lecz nie ciepła kaloryferów,
Nie dachu nad głową,

Dom,
Ciepło miłości,
Ochrona zrozumienia,
Otwórz drzwi proszę.

1581 wyświetleń
22 teksty
0 obserwujących
  • Pozaziemski

    16 May 2016, 08:37

    Wydaje mi się, że w tak ponury dzień nikt by do swojego domu włóczęgi nie wpuścił w obawie, że może to być psychopata. :P

  • Cris

    16 May 2016, 00:17

    wymowny, ładny.