Menu
Gildia Pióra na Patronite

Okna

Idę,
Wieczorną mgłą
Miasto łagodzi
Krawędzie rzeczywistości.

Patrzę,
Okna kolorowych
Plam blaskami
Snują opowieści

Gdzie
Właśnie robią kolację,
Prasują spodnie
Albo sukienkę,
Oglądają telewizję
Kłócą się,
Z drżeniem dłoni
Sypią cukier
Do ostatniej
Kawy.

Gdzie właśnie
Trwa miłość.
Gdzie ktoś wychodzi
By kupić kwiaty.
Gdzie łza płynie
Słona.
Po cały dniu
Wykończona
Siada dziewczyna
Z herbatą.

4467 wyświetleń
40 tekstów
10 obserwujących
  • Monika M.

    26 November 2019, 20:25

    Kłócą się.