Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chwała Wam Żołnierze

Idę ulicą
Oglądam się za siebie
Czym by było to miejsce?
Gdyby nie Wy żołnierze
Chwała Wam
To ziemia wypiła
Krew i pot wylany
A przyroda pamięta
każde poświęcenie
Chwała Wam
Piękną polszczyznę mamy
i kulturę swoją
W wolnym kraju żyjemy
To zasługa Wasza
Chwała Wam
Narażali siebie samych
Żony opuszczali
Gdy do walki ich wzywali
to czyny wielkie
Chwała Wam

4483 wyświetlenia
48 tekstów
0 obserwujących
  • RozaR

    7 March 2014, 07:51

    No właśnie - trochę to skomplikowane.