Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie płoszę snów

Idę tak jakby
szeptem, wśród nas wielu
idących
nie płoszę snów, niech śpią jeszcze

zerwą się jak ptaki do lotu
dla nich czas
niespokojny we mnie

może cierpliwość, może
przestrzeń za mała

letnią pokorą ucznia
rozbijam się

o zimne życie

3203 wyświetlenia
26 tekstów
38 obserwujących
  • anna kowalczyk

    13 January 2013, 00:37

    ...i nie płosz...niech będą niepokorne...;)

    pięknie...:)

  • Julka 10

    28 December 2012, 21:19

    OM...aż się uśmiałam do monitora....;)))))
    Ewa była tylko...jedna....to my pomarzyć sobie dziś...możemy ;)))

  • OGRODY-MARZEŃ

    28 December 2012, 21:16

    Przy czytaniu słychać nawet kroki, ale nie czuć zimna :-P. Piękny wiersz, a talent rzuca się w oczy ;) Szkoda,że to nie ja byłam Ewą :-P

  • Julka 10

    28 December 2012, 20:38

    Andrzejku, a mnie jakoś talent Adama nie dziwi odkąd wiem...z którego drzewa...jabłka zrywał ;))))

    pozdrawiam Autora i Ciebie oczywiście ;))

  • katjaa

    28 December 2012, 18:46

    letnią pokorą ucznia
    rozbijam się

    o zimne życie

    piękne..

  • 28 December 2012, 11:36

    Świetny....

    Pozdrawiam miluśko.

  • agniecha1383

    28 December 2012, 11:03

    piękny...