Menu
Gildia Pióra na Patronite

pod partyturą pióra

idę na całość śmiało z poezją
nie ma co folgować sobie zanadto
dużo czasu w czterech ścianach
cicho myśli w logice zastygają

w obłędzie pustosłowa się błąkam
pragnę po sobie pozostawić ślad
czerpię inspirację zapisaną z kart
wziętych z życia pisanie to odskocznia

orientacja horyzontu ograniczona
kaligrafia nie jest mocną stroną
w rymie wiersza zgrzyta przekaz
biała poezja niesie myśl złotą

uspokoi szarpniętego nerwu
nic tak najlepiej nie działa
jak kompres słowa spod pióra
wypisany pod partyturę z serca

93 715 wyświetleń
899 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!