Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kiedy pada deszcz

Idę mokry przez przemoczone ulicę,
zmrok już okrył przemoczone dzielnice a wszystko
co widzę wyglądając spod kaptura to kałuże i zacieki na murach.
Pamiętaj kiedy pada deszcz czas płynie trochę inaczej a wiec
Odnajdź spokój i wsłuchaj się w rytm deszczu
Płynie czas i przemija z nim kolejne lata
znów przechodzę z obrony w atak dając życie w ratach
nie oddając duszy żyję w tej głuszy która
czasem jest tak głucha jak głuchych świat być musi.
Czasem siedzisz i rozmyślasz jak Ja wieczorami,
czasami daleko uciekasz żegnając się z blokami
to ucieczka która starcza na chwile uciekając z tond
masz już powrotny bilet czasem góra czasem dół
jak niebo i piekło połóż żetony na stół
zakręćmy ruletką może wygrasz, może przegrasz wszystko
rozwiązanie spadnie z nieba jak deszcz na blokowisko…

2019 wyświetleń
10 tekstów
0 obserwujących
  • awatar

    1 September 2010, 21:14

    ucieczkę z tond odbieram jakby z innego wiersza, pozdrawiam +