Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ich spotkanie
pełne gwałtownych uciech uczucie
związek
na przekór wszystkiemu
potem kłótnia
i duma by nie wyciągnąć pierwszemu ręki
początek rozgrywki

i start
Walka pozorów rozpoczęta

po jednej stronie
ona
udająca obojętną i zimną
skryta za kartkami książek

po drugiej
on
niedostępny buntownik
chodzący w poprzek ścieżki

stoją tęsknie po dwóch stronach
udają, że im nie zależy
że mieli rację
czekają na przeprosiny

kwiaty wyrzucone
wspomnienia zakazane
słowa niewypowiedziane
łzy wylane

walka głupiej dumy
gdzie serca cierpią

walka o jeszcze jedną szansę skończona
obie strony przegrały miłość walkowerem
lub pomyliły ją z chwilowym zauroczeniem

ona zerknęła ostatni raz
on odwrócił wzrok

i odeszli

12 300 wyświetleń
134 teksty
10 obserwujących
  • 5 July 2010, 11:30

    a to mi miło:)
    pozdrawiam

  • 4 July 2010, 19:41

    dzięki
    już poprawione
    pozdrawiam:)

  • awatar

    4 July 2010, 19:37

    Bardzo ładny wiersz /ostatnie wersy -
    Ona zerknęła ostatni raz
    On odwrócił wzrok
    takie literówki a psują odbiór /
    pozdrawiam +:)