Menu
Gildia Pióra na Patronite

spacer po niebie

Ich miłość otworzyła bramy niebios
spacerowali wspólnie
wśród gwiazd
przeglądali w tafli księżyca
trzymając się za ręce
które pewnego dnia
rozdzielił los........

W te samotną noc
smutek wynurzył się z otchałni jej duszy

.... i łza
spłyneła po jej policzku
maleńka kropla krwi
z jej rannego serca

jej myśli ciężkie od żalu
nie były w stanie
odlecieć w przestworza
zapomnianych krzywd

tak shlochała do poduszki
czekając na godziny
które jeszcze nie wybiły

W tej ciszy samotnych sekund
gwiazdy widząc jej ból
przymknęły strapione powieki
i sercu nałoży opatrunek

a Ona wsiadła w wehikuł czasu
wspomnienia okryła teraźniejszością
i wspólnie z ukochanym spacerowała po niebie.....

12 300 wyświetleń
134 teksty
10 obserwujących