Menu
Gildia Pióra na Patronite

mane, tekel, fares

i znowu adoptowała mnie kolejna wiosna
jak tych wszystkich ludzi z dzisiaj których imion nie znam
ani palety kolorów ich oczu

z tej samej gliny
wypalano nas różnych piecach

i pomyśleć
że jakiś czas temu
dwie pary dłoni
wyszczególniały nam rysy twarzy
na swój obraz i niepodobieństwo.

14 303 wyświetlenia
197 tekstów
25 obserwujących
  • Gaia

    9 April 2013, 19:41

    Westchnę tylko Fausti nad sensem lub bezsensem istnienia.
    Może wiosna zrozumie to jakoś co?
    Pozdrówki :)