Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

nie umiem oderwać od Ciebie serca

i żeby było tak
jak się pisze
w księżycem zmąconych wersach
co jeszcze rozdrapują sen

na skruszonych krańcach spojrzeń

choć chciałoby się
dać im więcej
niż nie-swój zachwyt
rozsnuty czyimś wzrokiem
nad tą jedną nieobecnością

dla której wciąż szuka się słów.

9578 wyświetleń
71 tekstów
80 obserwujących
  • 1 June 2020, 10:25

    Te dwa ostatnie wersy ujęły mnie najbardziej...

  • Mistrzu

    22 August 2014, 00:10

    no, no, no..
    pełna zachwytu jestem, przepięknie napisane..

    zgadzam się z opinią LadyDi

  • LadyDi

    21 August 2014, 23:07

    nad tą jedną nieobecnością
    dla której wciąż szuka się słów

    piękne słowa...

  • Lacrimas

    21 August 2014, 23:01

    Dzięki; miło, że wpadłeś (i to jeszcze z taaaaaakim komentarzem). ;)

    /tak, mam na myśli te jak zawsze/