Menu
Gildia Pióra na Patronite

Skąd we mnie tyle wiary...

I... zastanawiam się mój Ty Panie Boże
skąd we mnie tyle wiary w człowieka.
Czyś wraz z upływem lat mi ją darował
czy ją wyssałam z piersi pełnej mleka
bo taką wiarą żyje... moja dobra matka
mając nadzieję że dobroć tkwi w każdym
a miłość jaką obdarzasz drugiego człowieka
jest czymś niezmiernie bardzo ważnym.

55 160 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • Naja

    17 July 2014, 22:05

    Piękne jest przesłanie wiersza. Bardzo humanistyczne.
    Sądzę i również z moich doświadczeń wynika, ze mierzymy ludzi poprzez pryzmat siebie. Dobrze więc, że wierzymy w człowieka...

    Pozdrawiam serdecznie :-)))

  • Gaia

    17 July 2014, 11:32

    uwierzyć w człowieka
    dla jednych nietrudno
    dla innych niełatwo

    wszak wierząc w siebie
    w innych wierzymy bardziej
    i w to
    co tworzy się jako ważne

    tak sobie porozmyślałam :)

  • Czinka

    6 July 2014, 11:57

    W życiu trzeba się kierować wiarą w drugiega człowieka, inaczej nie moglibyśmy polegać na sobie.
    Pozdrawiam Agnieszko:)

  • RozaR

    5 July 2014, 10:48

    Fajnie - wiara to podstawa. Aby nie naiwność .

  • dana1596

    5 July 2014, 00:47

    Ja też mam wciąż wiarę w człowieka, pewnie ten rocznik tak ma:)
    Pozdrawiam ciepło, Agnieszko