Menu
Gildia Pióra na Patronite

pozostańmy tu

i wsłuchajmy się w dźwięk ciszy
nie budźmy pragnień swych
niech śpią
być może już nie znajdziemy
tej nocy ciszy
i … ostatni raz zaśniemy
nie musimy mówić nic
wystarczy że jesteśmy
umieramy z pragnienia dotyku
z braku ciepła ciał naszych
ten blask nadziei gaśnie
za szybą zmierzch zatopił kły
wstrzymał czas
za twoimi plecami pozostało mi
... nic
moje myśli we mgle
za tobą błądzą
w ostatnim pocałunku nocy
sobie naszykuję gniazdko myśli
na długą zimę bez ciebie

17 379 wyświetleń
216 tekstów
210 obserwujących
  • madz

    28 February 2012, 01:26

    przeczekajmy zimę,a gdy przyjdzie wiosna zbudzimy się , obudzimy nasze uczucia i znów się poczujemy, zapragniemy. Pięknie dziękuję za ten wiersz;)

  • Voyage

    25 February 2012, 14:26

    Świetny wiersz, nuta melancholii, ale przecie wiosna niedługo..;)