Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pisanie o wszystkim i o niczym.

I wiem, przecież wiem,
Że już nic nie będzie takie jak kiedyś.
Nasze serca już tak samo nie zabiją.
Dzisiaj znowu głośniejsza niż wy
Jest moja muzyka.
Już mi nic nie przychodzi do głowy.
Trzeba czasu, by poukładać to wszystko.
Piłka zgubiona gdzieś w trawie.
Porzucony długopis na lekcji,
Już nigdy się nie odnajdzie.
Zostawione uśmiechy w tych konkretnych miejscach
I wyschnięte łzy na wszystkich poszewkach.
Czekolada ma słodki smak.
Smak Ukojenia.
Portrety na ścianach i odpadające zdjęcia,
To tylko uchwycone sekundy.
Zabijcie mnie, choćby dzisiaj.
Poleją się wspomnienia zachowane na wieczność.
Jakbym pisała wszystko na nowo.
Kartka zastępująca kolejny dzień.
Zatrzymaj się, gdziekolwiek jesteś
I zachowaj mijającą chwilę.
Bo tak trudno kochanie, tak trudno
Powtórzyć dzień, który zdarzył się tylko raz.

2746 wyświetleń
29 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!