Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Wiara "

....
I we mnie wiara
Wiara ogromna
Potrafimy walczyć
W słusznej sprawie
Do samego końca
...
Potrafimy wyjść
Poza schematy
Potrafimy kochać
Bezwarunkowo
Tak wyjątkowo
...
Wiara w sercach
Naszych ogromna
Więcej słońca, nadziei
Miłości w duszy
By naród nie cierpiał
...
Noc czasem w duszę zagląda
Blask księżyca drogę wskazuje
Kiedy naród w potrzebie
I sił mu brakuje
Miłość góruje - miłość króluje
...
Wiara, Nadzieja, Miłość
W narodzie i we mnie
Z takimi cnotami
Przez życie kroczę
Jest całkiem przyjemnie
...
31.10.2020
Październik...
Myślami Przyjaciela inspirowany ten wiersz ....
22:44

281 819 wyświetleń
2733 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!