Menu
Gildia Pióra na Patronite

I...

I tylko jedna iskra zapalna wystarczy
Słońce Ty moje wschodząca gwiazda
Świecisz mi tyle lat Miłości ma
Bez Ciebie smutno i zimno tak
Dziś Dzień Poezji radosny i wzniosły?
Dzień pierwszy czy drugi dzień wiosny
Znaczenie ma to niewielkie chyba
Wiosna jest jedna - Miłość się nazywa
List do Ciebie letni błądzi po niebie
Co do mnie czujesz tego nikt nie wie
Ja siedzę spokojnie w fotelu bujanym
Przytulam podręcznik mój ukochany
Spijam z wieczornej herbaty słodycze
Nutą ananas kusi dojrzałą mija me życie
Historia kołem się toczy - a ja, ja myślę...
Jak spojrzeć innym, cierpiącym w oczy
Ludzie w schronach prześladowani
Rodzice szukają dzieci swych ukochanych
Wysyłają SMSy w każdej minucie i cierpią
W wiosennej godzinie ich życie ciężkie
Dramatu rzeką czerwoną płynie
Na Ukrainie ciężar kolejnych godzin
Ktoś w architekturę - zabytek godzi
Szpital jest celem wierzyć się nie chce
Człowiek bezradny rozkłada ręce
Wiosna bezlistne krzaki krzyczą
Drzewa korony swe pochylają
W oddali inni cicho strzelają
Z błękitu rakieta w kolejny cel trafia
Co my możemy - pada pytanie
Świadczyć prawdę i nieść pomoc
Mówić, pisać o atakach i obronie
Co jeszcze może człowiek z oddali
Wspierać i mówić byśmy o Miłości pamiętali
Pomagać kto ma takie możliwości
Być w stanie gotowości w każdej godzinie
Nam zostaje modlitwa gorliwa
Pokorna prośba o pokój na Świecie
Gołąb z gałązka oliwną ląd wskazuje
Może kolejne pokolenie się uratuje......

21.03.2022
21:03

281 871 wyświetleń
2734 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!