Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nic.

I to wystarczy,
Bo jak poczuć coś
Kiedy serce już nie walczy?
Kiedy dusza się poddała?
Kiedy łzami się zalała?
Kiedy twarz zgubiła uśmiech?
Czemu myśli są już puste?
Czemu czucie takie trudne?
Czemu łzy są takie złudne?
Chociaż po co się zastanawiać
Nad emocji celem
Skoro już ich nie ma...
A nie! Są! Choć niewiele.
Dlatego się pytam,
Po co tak żyć?
Kiedy w sercu pustka.
Po prostu NIC.

2641 wyświetleń
20 tekstów
1 obserwujący
  • kuloodporna

    25 March 2021, 21:13

    A jednak nadal coś się tli.......gdyby nie było już NIC nie byłoby pytań.....🌼🌼🌼