Menu
Gildia Pióra na Patronite

Piekło

I tak oto znalazłem się w krainie wiecznych ciemności
Tutaj nikt nie pamięta o miłości
Tutaj żyją w tęsknocie i mękach
Nikt nie zmięknie przy ich przerażających jękach
Tutaj jest sprawca wszystkich grzechów
Pan ciemności, blask wulkanów
Oto jego kraina, oto kraina potępienia
Oto kraina wiecznego cierpienia
Oto kraina wiecznego zwątpienia
Oto kraina kraina grzeszników przenaczenia
W tej krainie grzeszników nieprzeliczone mrowie
Tutaj nikt nic miłego nie powie
Tu halucynacje, brak pamięci i skupienia
Tutaj ludziom brak rozumu i sumienia
Nikt tutaj nie płacze, bo nie ma siły
Tutaj wszędzie są dobra mogiły
Tutaj kraina lęku i zwątpienia
Tutaj nikt nic nie robi dla Bożego mienia
Tu serce ludzkie jest z kamienia
I nikt już nie myśli o pójściu do nieba.

2557 wyświetleń
50 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!