Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ból.

i tak
będziesz się podnosił
powolnie

silniejszy niż wczoraj
bardziej martwy niż dziś

otrzepiesz z popiołu
zmęczone ramiona

rozprostujesz zardzewiałe
kości

i tak
będziesz prawie ptakiem

który choć może się wznieść
ponad głowy innych

z wysokości tysiąca upadków
spadnie nie mniej boleśnie

i tak

z dnia na dzień
spłynie mniej łez

i tak z dnia na dzień
przyzwyczaisz się do bólu.

18 029 wyświetleń
262 teksty
63 obserwujących
  • Kamil Borkowski

    23 October 2013, 00:37

    i jak nie odejść od zmysłów

  • 8 October 2013, 18:59

    pięknie dziękuję :)