Menu
Gildia Pióra na Patronite

I sama siedzę tak,
patrząc w dal.
Serce na wskroś biczując wspomnieniami.
Przeszywa mnie miniony dreszcz,
rozmyślając bez sensu "o Nas" godzinami..
I sama siedzę, chłodna tak,
i dusza ma umiera.
Szukam ognia w zimę serc,
lecz oszroniona łza,
ów płomień mi odbiera..
I szukam Ciebie gdzieś na dnie,
byś pustkę znów zastąpił,
lecz tam już nie ma zupełnie nic,
bo nawet los w naszą miłość zwątpił...

13 513 wyświetleń
100 tekstów
21 obserwujących
  • zapach_bzu

    12 March 2015, 19:05

    Prześliczny wiersz.

  • krysta

    3 May 2014, 14:53

    tęskny wiersz - ładnie napisany...
    pozdrawiam :)

  • RoxyRox

    3 May 2014, 14:50

    Smutne, ale tak dobrze napisane, że... Dodaję do zeszytu.