Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cierpienie

I pytasz mnie dzisiaj z tymi oczami,
Czemu to się stało za twoimi plecami.
Twoje łzy pokazują te życie w którym jesteśmy,
Choć ty wolałabyś uniknąć tych boleści.
Twoje pytanie jest takie głębokie,
Kuje tak daleko, jest takie wysokie.
A ja nie wiem, nie wiem czemu tak jest,
Że dzisiaj już samotnie przez świat brniesz.
I uwierz mi kochana,
Nie tylko ty jesteś tak stroskana,
Pełno mężczyzn na tym głupim świecie,
Zostawia problemy swej kobiecie.
Lecz ty siedzisz tak pochylona,
W glosie rozżalona.
Tak, tak szybko to się dzieje,
Dzisiaj tu, jutro w niebie..
I tak wiem, wiem kochana..
Będziesz o nim myśleć każdego rana.
I uwierz mi, on o tobie też,
Choć go tu już nie ma,
Ale ty to wiesz..

6806 wyświetleń
21 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!