Menu
Gildia Pióra na Patronite

I przyszła noc

I przyszła noc po-cichutku
ubrana w płaszcz z tysiąca gwiazd
a księżyc w złotej poświacie
na harfie rozkoszy jej gra
zatańcz ze mną tej nocy
porwij w ognień namiętności
niech ziemia rozstąpi się nam
a niebo zatrzyma czas
zajaśniej znowu w mym sercu
rozkołysz do tchu utraty
jak by to był ostatni nasz raz
A gdy skończy się noc czarowna
podaruję ci blady świt
w jedwabnej mgle niknący
a ty unieś mnie w swych ramionach
w bezkresną przestrzeń czasu
oczy napełnij blaskiem i
naucz mnie siebie czytać
i dotykać najgłębszych strun serca
jak by to był nasz pierwszy raz

27 414 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • aloya

    9 May 2015, 17:27

    bardzo mi miło, dziękuję.

  • Cris

    9 May 2015, 17:13

    zauroczył mnie...pozdrawiam serdecznie :)