Menu
Gildia Pióra na Patronite

...
I przyszedł inny niż zwykle
pióra miał srebrzyste lecz skrzydła potargane ciągnął po ziemi jakże majestatycznie powłóczyste...
mój to czy obcy anioł
chłodne niósł spojrzenie
wśród gwiazd szelestów milczenia trwał skupieniem

zwiewny i błękitny znaczony strugami deszczu
na zawsze został ze mną...
bo przecież każdy anioł schronienia szuka w sercu...

Anita Steciuk

15 420 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!