Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przeklęta Pogarda

I po co wymyślać potwory z horroru,
złowrogich obcych i inne paskudztwa (?) ,
gdy przecież najgorsze zło i ohyda
na świecie tym to przypadłość jest ludzka ...

To człowiek jak obcy drugiemu człekowi
szczęście potrafi i życie odebrać,
kłopotów wszelakich z zazdrości narobić,
z chciwości nóż w serce, za szmal, od tak wepchać ...

Szanują swe dzieci wszelakie zwierzęta
i swoje swojego nie skrzywdzi, nie zdradzi
a we mnie wciąż wrze ta pogarda przeklęta
bo grzechy tej rasy są gorsze od gadzich!

I kimże ja jestem by móc was osądzać (?) ,
wy wredne, ohydne, nikczemne stworzenia ...
sam nie wiem, lecz chciałbym was w lochy powtrącać
i zadać wam ogrom strasznego cierpienia.

A wy, kim jesteście? Czy ludźmi czy może
to jam jest człowiekiem a wy rasą gorszą (?)
Gdy widzę cię, obcy z horroru potworze
to chcę tobie zrobić potworność najgorszą.

71 035 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!