Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Jesiennie "

I obiecał, że będzie mnie szukał
Wśród jarzębiny jesiennej
Wspomnień lata tego roku.
Obiecał szukać mnie za dnia i o zmroku

Wspominał coś o wymiętej kartce
Tej wrzuconej niedbale do kosza.
Dzienniku złych informacji.
Chciał być pocieszycielem - był

Zrozumiał(am) za późno...
Jesienne serce zwiędło jak róża...
Marzenie przekwitło słońca zachodem
Mimochodem o miłości do jesieni wspomniał...

281 655 wyświetleń
2732 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!