Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 12 June 2020

***

i mniejsza już nawet o serce
żyjące jak Ikar -
z upadku

czy twój ulotny dotyk
co nagle pasować zaczął
do każdej skóry

wejdziesz mi kiedyś
pod paznokieć
pierwszym promieniem słońca

przecież nadal jestem
skaleczoną dłonią

której nikt nie trzyma.

9578 wyświetleń
71 tekstów
80 obserwujących
  • iluzjanago

    14 October 2020, 12:25

    Jakie to piękne. Zdecydowanie.
    Pozdrawiam. :)

    od Lacrimas, ryksza, Hares
  • motylek96

    12 June 2020, 11:16

    Jemu może się znudzić. Ważniejsze jest, by nam on się nie znudził 😉

  • motylek96

    12 June 2020, 08:37

    Ech... scorpionie trudno. Ważne, że inni docenili też.

  • Lacrimas

    12 June 2020, 06:45

    Ach, ta ludzka niecierpliwość... : P

    A tak bardziej na poważnie - dziękuję za komentarze, gwiazdki, itepe.

  • scorpion

    12 June 2020, 01:03

    Motylku nie zdążyłaś :P

  • motylek96

    11 June 2020, 12:39

    Takich strof dziś brakowało.
    🌟🌟🌟limit już wyczerpany, ale jutro też jest dobry czas na🌟

    Pozdrawiam.