Menu
Gildia Pióra na Patronite

I kto by pomyślał...

i kto by pomyślał
że wszystko się zazieleni
i że nawet w noc najciemniejszą
nie odwrócę się twarzą od świata

i kto by pomyślał
że sny tak złudne
dadzą mi siłę
choć dotąd katowały mnie przez lata

i kto by pomyślał
że powiem z dumą
iż życie jest piękne
czasami

i kto by pomyślał
że wszystko się zmienia
nawet gdy
sami się nie zmieniamy
---------------------------------
Anna Płaczkowska

2585 wyświetleń
48 tekstów
1 obserwujący
  • Malusia_035

    2 July 2015, 11:46

    bardzo ładny daje do myślenia :)))

    Pozdrawiam :))

  • silvershadow

    2 July 2015, 11:30

    Mocny. Zawiera tyle prawdy... A do tego jest ciekawie napisany. Bardzo na TAK. Pozdrawiam serdecznie.

  • mill

    2 July 2015, 09:58

    ...bardzo ładny wiersz.....mógłbym go czytać godzinami .... ;)...

  • krysta

    1 July 2015, 23:23

    wymownie i pięknie.
    pozdrawiam :)

  • Anna P.

    1 July 2015, 23:21

    Dziękuję :) Wzajemnie.

  • M44G

    1 July 2015, 23:19

    Nostalgicznie i pięknie. Miłych snów.