Menu
Gildia Pióra na Patronite

Perseidy

I choć emocje już opadły
kanadyjka Grażynka
na spodnie naszyła lampasy
a na zęby założyła
bankowe plomby
na życzenie tłumu
a i Ataman w cwał popędził
poprzez puste stepy
byle jak najdalej
-przed siebie

Nadal snuje się po nocy
swąd palonej mitręgi
przepasany kirem głupoty
jeszcze tylko świerszcze
pocierają skrzydełka
w blasku spadających
perseidów-łącząc
przerobione strony historii
w tomy zapomnianych stuleci
wszak to właśnie historia
zawsze się w amnezji powtarza

7630 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!