Menu
Gildia Pióra na Patronite

I Bóg stworzył cienie

I Bóg stworzył cienie,
alchemią słów i nieodgadnionych gestów.
Siostra sumienie - tak jak ciernie,
z drwiny zrodzona - suma moich grzechów.

Bezlitosne jest morze, które wyrzuca muszle.
Podobnie jak życie - w nim błąkać się muszę.
W bezkresnej nocy na oślep brodząc,
która przeniknąć mnie chce i wchłonąć.

12 114 wyświetleń
188 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!