Menu
Gildia Pióra na Patronite

Hubal

Hubal

Wrzesień już minął
Wszystko pozamiatane
Po co tuż po wojnie
Wszczynać powstanie

Niszczyć ludzi i ich rodziny
Jak obok za miedzą
Gorszy wróg
Co straszniejsze ma winy

Czego drażnić zwierzę
Co w pędzie bojowym
Może zabić setki tysiące
I nikt ich nie obroni bo niby co zrobi

Gdzie wam szabelką machać
Twardzi paniczykowie
Wam z Niemcem się układać
I kark zginać w pokorze

76 371 wyświetleń
1010 tekstów
15 obserwujących
  • RozaR

    2 May 2020, 17:33

    Prawda. Bardzo trudne pytanie - bez odpowiedzi.

    Są jeszcze inne pytania tego typu z tą sama skalą zdumienia .

    Odpowiedzią może być hipoteza że państwo Polskie jak i późniejsze AK były zinfiltrowne lub nawet były delegaturą którejś międzynarodowej masonerii lub innego jakiegoś łajdactwa - które to realizowało jakiś swój plan śwaitowy.

    Być może to wydaje się to nieprawdopodobne ale inaczej tego nie sposób wytłumaczyć .

  • szpiek

    2 May 2020, 06:41