Menu
Gildia Pióra na Patronite

zaczarowana

http://www.youtube.com/watch?v=upM9UmOu87A
dziś na rynku
zaczarowane dorożki
są białe nawet o zmroku
w świetle latarni

jesteśmy w nich jak stłuczone
kawałeczki szkła by lśnić
więc kosztuj mnie ostrożnie
jeśli chcesz mnie poznać

sobą dotykaj delikatnie
by wejrzeć w głąb
gdzie w przejrzystej cichości słów
rozkwita piękno twych obrazów

wklejaj we mnie usta by drgnąć
świtem niezapomnianych chwil
dotknąć marzeń do ostatniej kropli
w podmuchu pieszczot się wytlić

złączeni linią ud z rozkoszą płynąć
nasz szlak wyznaczony w sobie
po źrenic utopienie i westchnienie
aż po ostatnie uniesień kształty

zamknięci w pocałunku
i pamięci serc

2012
http://www.youtube.com/watch?v=HFKUi37gnYw

84 151 wyświetleń
2127 tekstów
24 obserwujących
  • onejka

    15 July 2014, 23:24

    tylko tyle, że zatrzymał się przy tych wersach :)

  • wdech

    15 July 2014, 23:22

    nie krępuj się :) pisz

  • onejka

    15 July 2014, 23:20

    Miałam coś napisać o oddechu, ale...zaparło O :)

  • sprajtka

    15 July 2014, 12:24

    yhy

  • wdech

    15 July 2014, 11:51

    Alu:) wstrzymałaś oddech?:))

  • sprajtka

    15 July 2014, 11:45

    A to to ładne jest;))