Menu
Gildia Pióra na Patronite

To z Tobą...

https://youtu.be/qQzdAsjWGPg

To z Tobą chciałam iść przez życie.
Przy Tobie... starzeć się powoli.
Skąd jednak głupia wiedzieć miałam
że los nam na to... nie pozwoli.

Że swoje plany snuł z ukrycia.
Zbyt mało chwil szczęśliwych dał.
Skradł mi połowę mego życia
a potem nad nim... marsza grał.

Teraz... pochylam się nad Tobą
odgarniam z ciemnej płyty kurz
i... żal do losu mam ogromny
bo prosto w serce wbił mi nóż.

To z Tobą chciałam się zestarzeć
lecz... głupia byłam nie wiedziałam.
Dziś... w oczach smutek mam a dawniej?
Ze szczęścia dawniej w głos się śmiałam.

Teraz układam bukiet z Astrów
i... zamiast wodą łzami zraszam.
Wybaczam wszystko... lecz i ja
za wiele rzeczy Cię przepraszam.

Dziś... nową drogą będę kroczyć
bo los kolejną mi wyznaczył.
Wytarł chusteczką mokre oczy i
chęć do życia w nich... zobaczył...

Mariuszowi...

55 132 wyświetlenia
395 tekstów
57 obserwujących
  • agniecha1383

    12 July 2013, 04:29

    Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za odwiedzinki:)

  • AsiKa

    12 July 2013, 02:01

    Delikatne kruche szczęście ...ale dobrze, że pomimo smutku przedziera się
    trzymaj się , jak zwykle pełen emocji Twój wiersz.
    pozdrawiam

  • awatar

    10 July 2013, 18:48

    ta ciemna płyta to ebonitowa ?

  • misiek45

    10 July 2013, 17:42

    Agnieszko bardzo ujmujący wiersz pełen smutku i żalu,jest w rodzaju epitafium dla ważnej w Twoim sercu osoby -pozdrawiam serdecznie i życzę miłego wieczoru :))