Menu
Gildia Pióra na Patronite

Noc Trzecia

https://www.youtube.com/watch?v=VTT6picaCoQ
"When I like people immensely I never tell their names to anyone. It is like surrendering a part of them."

Lubuję się w spotkaniach z nią
Po zapadnięciu w sen lwiej części oczu
Kurtyny zmroku skrytobójcy wyrzutów i wad
Wszystko staje się wyraźniejsze
Jakby założyć okulary z większym cylindrem
Przez odcięcie dobiegających z otoczenia sygnałów
Wszystkie zmysły wyostrzają się
Niektóre nieodczuwane od nigdy
Pozwalają na moment zrzucić
Wraz z ubraniami fasady
Otworzę więc po raz kolejny
Drzwi i okien na oścież
Wietrząc zatęchłe wnętrza

9831 wyświetleń
195 tekstów
8 obserwujących
  • Smoky Blue

    18 February 2018, 01:27

    Nic nie poradzę... do rozszyfrowania niezbędna jest znajomość środków stylistycznych jak metafora czy personifikacja :P

  • RozaR

    17 February 2018, 22:46

    Wiersz do rozszyfrowania