Menu
Gildia Pióra na Patronite

odejście od imienia

https://www.youtube.com/watch?v=v0nmHymgM7Y
podobno było słońce

podobno niebo było
i anielski szept trosk
umęczony twoim krzyżowaniem

podobno słowa były
spisane natchnione święte
byś był gotów

i oto znów jestem
jak nagi

słowa są piękne
gdy za nimi, nie stoi pustka

od poezji
ognia chłodu i wojny
wybaw nas Panie

jest takie miejsce
i oczu zamknięcie
które dojrzy prawdę
i
wszystko co umiera
na twoich dłoniach - b u d z i się
w myślach Boga
gdzie łzy wiatru wygrywają
chorały nieba

pochylone nad tobą
o d
p o c z ą t k u

i ...
było
słońce i niebo było
od poezji
ognia chłodu i wojny
...

84 105 wyświetleń
2127 tekstów
24 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!