Menu
Gildia Pióra na Patronite

jałmużna po

https://www.youtube.com/watch?v=VLSCsqySZ18
gromada cieni bez blasku miłości pojednania
ciszą milczenia szeptów nienasyconych głosów
pożądliwych potarganych z zaciśniętymi dłońmi
które nie uwolniły ziarna w glebę
z błogosławieństwem

oszustów snów zła wszelkiego bez granic
skruszonych za dnia cierpieniem
cóż was strzeże wciąż głodnych istnienia
goniących rzeczy pyszne złodziejskie
napędzone wieczorne złudne
zbyteczne

ludy ziemi dyspozycji zadrzewione przeżute
w mocy wyznawania kultu
barwnych ogryzków świadectw
bolesnych beznadziejnych otwartych ran
niespodziewanych strat w świetle prawdy
opuszczonych świętych powiek

oszuści snów w koronie padłych przestrzeni
mobilne rajskie jabłka klęski piekła
niepojęte bez sił zatracone nie po ludzku
zniewoleniem doświadczeń
bez wnętrz i odczytanych cierpień tajemnicy
podgryzających fundamenty owoców
drzewa życia i pereł słów
w imieniu własnym wylane

bez dotarcia do brzegów przystani ukojenia
i Bożej chwały

84 149 wyświetleń
2127 tekstów
24 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!