Menu
Gildia Pióra na Patronite

w krainie podszeptów

https://www.youtube.com/watch?v=rymUSbYQjw8
sprzede mnie
spod oka mego
to jak spode łba
bez mała przeze mnie
naonczas w ogół i bród
inaczej jest u góry
nade mną
tylko przed Tobą się kruszę

wątpliwości to słabość człowieka
Bóg jest ponad
i Jemu niech będą dzięki

patrz po której stronie
otwierasz oczy

prawda po ludzku
ciągnie za sobą ogon
co nie oszczędza - gubi

z czym się chowasz... z tym widać cię
po drugiej stronie
której nie chcesz

oczyść serce
oczyść miejsce
śmierć wszystkich dogoni
pytanie za co złapie

gdy szata niebios spada na ludzi
zdecydowana większość
wciąż pozostaje naga

----------------------
widziałem na spacerze

84 154 wyświetlenia
2127 tekstów
24 obserwujących
  • wdech

    4 July 2016, 17:53

    I Tobie Jolu...
    jeszcze raz dziękuję

  • Bogini Twa!

    4 July 2016, 17:22

    I Tobie wszelkich łask Bozych na drodze zycia i jak najwiécej dobrych, yczliwych ludzi! I jeszcze wiele wspaniaych wierszy i cytatów!I niegasnącego natchnienia twórczego! Niech omijają Cię przeciwności losu!

  • wdech

    3 July 2016, 22:50

    :)
    dziękuję Jolu
    Bóg z Tobą
    miłego życzę

  • Bogini Twa!

    3 July 2016, 22:43

    Bóg jest ponad! Tym powiedziałeś wszystko, Trudno mi komentować wiersz, bo nie jestem krytykiem literackim, ale zachwyca mnie jego głębia, jak wszystkich Twoich wierszy! Trafność spostrzeże, polot myśli, których prostacy może i nie rozumieją,! Walory artystyczne są znakomite!