Menu
Gildia Pióra na Patronite

wojna

https://www.youtube.com/watch?v=h5XKTIZ6nUM
żywe trupy, próbują pociągnąć za sobą jak najwięcej swoich ofiar
a więc płaczą, skomlą, wrzeszczą że nie potrzebują litowania się nad nimi
w głębi duszy, krzyczą przytul, pociesz
gdy otrzymują ciepło, posądzą o zaniedbanie

ślady za nimi to szerszeni roje
tyką podparte uśmiechy z waty
krnąbrne i liche słabe pomioty
zadowolone gdy byle co i byle gdzie

płytkość, chce być charakterystyczna
popada w skrajność, wybiera i jest
z charakterem, albo naiwna

tusz jej kołderką
nie każdy przeżyje złamanie kręgosłupa
moralnego

człowiek lubi poprawiać nawet to,
co i tak jest dobre, choćby i dlatego
potrafi też wszystko spieprzyć

omasakros
zakutemu w boju przyłbica się pokrzywi
a rozumu przybędzie, zakuty pozostanie
bo się nie odkuje

84 156 wyświetleń
2127 tekstów
24 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!