Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tortura Milczenia

Hordy wyimaginowanych zdarzeń
Wykrzywiają jaźń i tak już ponurą
Chaos niemocy, zawieszenie marzeń
Szczęście wydaje się wierutną bzdurą

Okruchy wiedzy, niczym galaktyk mrowie
Lewitują bezładnie między wolą a nadzieją
Myślenia wszechdotyk mąci tylko w głowie
A domysły czarne jedynie proroctwa sieją

Milczenie prawdę przetrzymuje w niewoli
Być może to troska pod celą jej stróżuje...
Lecz chyba nie wie, że niewiedza też boli
I od prawdy najgorszej silniej torturuje.

33 373 wyświetlenia
270 tekstów
400 obserwujących
  • Black widow135

    10 October 2011, 22:18

    chore scenariusze skąd ja to znam. Lubię twoje wiersze często do nich zaglądam.....

  • topik

    21 September 2011, 18:40

    Od roku - moja męcząca codzienność, zawarta w tym wierszu.
    Zeszyt, i duży plus...

  • Julka 10

    20 September 2011, 11:23

    Masz rację. Nie ma nic gorszego jak...cisza, brak słów, domysły i niedomówienia...
    brrrrr................

    Ale...życzę spokojnego dnia i duuużo...wartościowych rozmów :)

  • Black widow135

    20 September 2011, 10:41

    (+)