Menu
Gildia Pióra na Patronite

Od dna

Hmmm... Wróciłam. :)
Passenger - "Let her go"
https://www.youtube.com/watch?v=RBumgq5yVrA
_____________________

spijam bezsilność z Twych słów
wijących się wokół mnie
jak węże

czym ujarzmię je?

nie wiem
więc wbijam kij w mrowisko
Twych obaw
i zmywam pajęczynę trosk

już wiem że tak trudno
zbierać promienie słońca tam
gdzie posiało się deszcz

lecz spróbuję mimo to
przedostać się na drugi brzeg
bezpiecznie

jeśli chcesz - podaj mi
słowo
potokiem słów zalej mnie
i tak wypłynę na powierzchnię

bo tam gdzie Ty
wypatrujesz wzrok
tęsknie
dotrę nim słońce zajdzie
za horyzont Twych
westchnień

(17.08.2013r.)

22 628 wyświetleń
434 teksty
46 obserwujących
  • Inel

    3 October 2014, 00:23

    De Anit,
    myślisz, że ten kij mnie zaatakuje? :)
    Pozdrawiam,
    M. :)

  • 2 October 2014, 20:58

    Rozważnie z tymi kijami.
    Każdy ma dwa końce.

  • Inel

    1 October 2014, 19:20

    Dziękuję Wam bardzo, kochane. :)
    Cieszę się, że wróciłam. :)
    Pozdrawiam,
    M. :)

  • Pechowa_

    1 October 2014, 18:54

    I wspaniale, że wróciłaś w niebanalnym stylu ;)
    Pozdrawiam ;)

  • Elizabetta

    1 October 2014, 17:50

    Witaj z powrotem Inel:))

    Bardzo ładnymi wersami nas przywitałaś!:)

  • krysta

    1 October 2014, 14:30

    ładny wiersz.
    pozdrawiam.