Menu
Gildia Pióra na Patronite

Antidotum

Historia Syna Bożego Jezusa Chrystusa
Na paciorkach rozważana
Ku czci Królowej Różańca Świętego
To Pompejańska piękna Litania
Modlitwa w wybranej intencji
Prośba przez serce Maryi
Cuda potrafi zdziałać
I cuda w życiu czyni
Wytrwałości w niej trzeba i oddania
Błagania i dziękczynienia
Nikt, kto po nią sięgnął
Nie doznał odrzucenia
Powiedziane wszak jest:
Nawet niegodni grzesznicy
Modląc się na Różańcu
Dostąpią łask skarbnicy
Moc tej modlitwy przeogromna
Niczym tu mądrość człowieka
Kto wierzy, niech po nią sięga
Niech sięga i dłużej nie czeka

http://www.parafiazwiastowania.pl/spis-aktualnosci/274-nowenna-pompejanska-jak-odmawiac

56 972 wyświetlenia
467 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!