Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rzeczywistość absurdalna

Teksty z obrazami - Rzeczywistość absurdalna - exsilentio
Rzeczywistość absurdalna - exsilentio

Historia o hiszpańskich bohaterach,
Napisana w trzech językach,
To fałszu przykład,
Bo zmieściła się w wersach czterech.

W social mediach ma niejedną stronę,
Grupy, panele, przecieki,
(trochę jak w przedszkolu dzieci ;-P)
I nic nie kojarzy się z domem.

W parkach emeryci, pozorne marabuty,
Pod tym samym drzewem
Kochali się z gniewem,
Jak pluszak rozprutym.

A teraz? to wszystko nie ma sensu.
Lub wpisany został tak głęboko,
Że go nie ma - na oko.
Nie po każdym aporcie pies powróci z kresu.

Przerywam to godnie pokorne milczenie
Wszystko ma cenę w głowie,
Lecz cenę w głowie ma człowiek.
To on może cokolwiek zmienić.

Quid Quidem

41 998 wyświetleń
581 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!