Menu
Gildia Pióra na Patronite

hermetyk

Hermetyczny świat..
Nie dla zalet ale mimo wad..
Nie dla zdolnych ale dla wytrwałych..

Wole nie rozumieć, wole nie wiedzieć..
Spokojniejsze przygarniać sny..
Im mniej wiesz tym lepiej śpisz..

Ludzie którzy nie przypominają ludzi..
Człowieczeństwa więcej w zwierzętach niż w nas..
Uczucia błyszczą się jak porcelanowe lalki z wystawy..

Byle na pokaz
Zwykle na sprzedaż..
Import, eksport
Byle tanio kupić
Drożej sprzedać..

Betonowy bluszcz oplata matkę naturę
Ubiera ją w szarość, nienaturalną teksturę..

Resztki ludzi kupują prywatny świat.
Myślą że pieniędzmi zatuszują swe wady..
Nie odkrywając w oczach innych zalet swych barw

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!