Menu
Gildia Pióra na Patronite

Proszę się nie śmiać, idę przed siebie.

Hej Ty w mej głowie
Tak do Ciebie mówię
Znajdź sobie topór
Na świat wyrąb drogę

Co? Zbyt ciemno?

Nie wiem wszystko jedno
Tylko znikaj już ze mnie
Zanim mi przejdzie
Siedzisz tu zbyt długo
Jakbym był Twym sługą

Że co? Nie jestem!

Zabijam Cię zawsze przed snem
Czymś ostrym
Znajdź to

Masz? Już czuję, już słyszę!

Zmieniłem zdanie
Wracaj do ciemnicy
Siedź tam za karę
Nikt Cię nie usłyszy
Nie odzywaj się więcej choć chciałbym tego najbardziej
Tak będzie bezpieczniej tak będzie łatwiej
Dobranoc tylko
Opowiem Ci bajkę
Ostatnią

Żyć chciałbym szybko
W trumnie leżeć ładnie
Tylko jak wyglądać zacnie
Z taką w głowie blizną

36 491 wyświetleń
369 tekstów
41 obserwujących
  • Mentos

    1 December 2012, 19:44

    Może i mają.
    Równie dobry przekaz, jak i Twoje dzieła :)

  • Gaia

    1 December 2012, 19:42

    A może czasem trzeba spojrzeć na siebie z dystansem. I autor tekstu tak właśnie próbuje zrobić, mierząc się z własnymi natręctwami. Jeśli chodzi o przekaz. Ale to moje zdanie. Każdy ma prawo do swojego. Co do formy, nie jestem aż tak kompetentna. Ale będę się przyglądać z ciekawością :)

  • 1 December 2012, 19:17

    To już wedle odbioru. Ja więcej nie powiem.

  • Mentos

    1 December 2012, 19:13

    Też tak myślę.
    Więc czym to jest?

  • 1 December 2012, 19:01

    A ja się wcale nie śmieję. Czytam... i myślę, że to co piszesz nie jest poezją.

  • Gaia

    1 December 2012, 18:46

    haha .. No dobre to jest...
    Sorry może nie powinnam się śmiać.
    No ale trudno, śmieję się. Nic nie poradzę :))